JELENÜNK ÉS JÖVŐNK

Sportegyesületünk, a Salgótarjáni Kosárlabda Iskola Mostanra az összes csapatával befejezte a 2012/2013-as bajnoki szezont. Négy csapattal (U14, U16, U18, U23) együttműködési megállapodás alapján NBI/B-s SKSE kötelezően indított utánpótlás csapataiként vettünk részt az MNKOSZ által szervezett országos és regionális bajnokságokban. Ezen kívül még az U11 és U12-es csapatainkat is versenyeztettük az elmúlt szezonban szintén az országos és regionális bajnokságban. Legeredményesebb az U12es csapatunk lett, velük a régiós bajnokság III. helyét szereztük meg. Sikeresen végrehajtottuk a tavalyi évben elkezdett munkát, mely a tömegesítés és a salgótarjáni kosárlabda sport népszerűsítése volt. Egyre több játékos kezdett el versenyszerűen kosárlabdázni. Szintén minden iskolában működik kosárlabda csapat, és ez is ennek a sorozatnak köszönhető. Több testnevelő tanár is már kosárlabda foglalkozásokat vezet a tömegsportórákon.

Terveink között szerepel jövőre az iskolák közötti bajnokság beindítása és még több tehetséget leigazolni sportegyesületünkbe. Adósok vagyunk még a lány vonal beindításával. Örvendetes, hogy egyre több lány jelentkezik az edzéseken, így elképzelhető, hogy a vegyes csapatokból jövőre sikerül egy komplett lány csapattal elindulni a serdülő bajnokságban. Salgótarjánban már két iskola is bekapcsolódott a „Dobd a kosárba” programba, így újabb fiatal tehetségek kerültek a látóterünkbe. Létesítményünk ellátottsága jónak mondható, hiszen négy csapatunkkal is a városi sportcsarnokban edzhetünk városi támogatásként.
Sportegyesületünk jelenlegi helyzete stabilnak mondható, habár a TAO-s pénzünk a rengeteg utazás miatt elfogyott, de más forrásokból meg tudjuk oldani az összes csapatunk versenyeztetését a bajnokság végéig.